Підступний ультрафіолет! Найкращі поради, як захистити свою шкіру

Чим небезпечний ультрафіолет? Усім хочеться отримати гарну золотисту засмагу. Але, чи замислювалися ви про те, що таке засмага? Це не що інше як захисна реакція шкіри на ультрафіолет. Ультрафіолетові промені – електромагнітне випромінювання, що займає спектральний діапазон між видимим та рентгенівським випромінюваннями. І чим довше ми знаходимося на сонці, тим більшу дію ультрафіолетового випромінювання отримуємо на організм. Наша шкіра реагує миттєво – вона змінює свій колір. Підступний ультрафіолет!

Ультрафіолетове випромінювання може викликати безліч захворювань та дуже негативно впливати на шкіру. Серед них: Ризик виникнення нових шкірних утворень Прискорює старіння шкірних покривів Сприяє появі зморшок Сухість. Які ділянки шкіри схильні найбільше до негативного впливу ультрафіолету? Ультрафіолет нещадний. Тому місця з найтоншою шкірою схильні до найбільших ризиків. Повіки, обличчя, шия – це ті частини тіла, які отримають максимальну дозу опромінення. У боротьбі проти ультрафіолету цим ділянкам варто приділити найбільшу увагу. Підступний ультрафіолет!

Як правильно захистити обличчя від ультрафіолету? Щоб захистити свій личок від цього “гидкого” ультрафіолету, використовуйте спеціальні засоби: крему, спреї, олії. Наносьте їх рівномірним шаром масажними рухами. Якщо перебування на сонці постійне, варто звернути увагу на денний крем з наявністю в ньому SPF. Ці компоненти допоможуть захистити ніжну тонку шкіру обличчя не тільки від ультрафіолету, а й від надмірної засмаги, що теж загрожує наслідками. Але варто підбирати крем відповідно до ваших потреб та типів шкіри (суха, жирна, змішана). Підступний ультрафіолет!
Перед вибором сонцезахисної косметики зверніть увагу на її склад. Щоб крем для обличчя захищав по максимуму, в ньому повинні бути такі сонцезахисні фільтри, як: Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate (Uvinul A) AP) Drometrizole Trisiloxane (Mexoryl XL) Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S). Але можна зустріти й інші компоненти, яких краще відмовитися. Вони вже заборонені у більшості країн ЄС. Це: Benzophenone-3 (Oxybenzon) Benzophenone-4 (Sulisobenzone) Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) Оctocrylene (дуже слабкий як УФ-фільтр, зате стабілізує Avobenzone) Ethylhexyl Dimethyl Para-Aminobenzoic.
Як захистити тіло від ультрафіолету? Насамперед, слід обмежити своє перебування на сонці в найнебезпечніший годинник (від 11 до 17 години). Обов’язково використовуйте спеціальні сонцезахисні засоби, які будуть мати у своєму складі вищезазначені фотофільтри. Особливу увагу слід приділити тому, як наносити ці засоби на шкіру: лише рівномірним шаром, у потрібній кількості, дотримуючись періодичності. Підступний ультрафіолет!
Які засоби для захисту від ультрафіолетового випромінювання? З’ясувавши, що таке ультрафіолетове випромінювання, його шкода та ділянки тіла, які найбільше схильні до дії, настав час дізнатися, якими захисними засобами слід користуватися. Найпопулярніші це крем, спрей та олії. Крем За консистенцією, зазвичай, легкий і не дуже жирний. Є комбіновані засоби, які одразу допоможуть і зволожити, та захистити шкіру не лише обличчя, а й тіла. Щоб позитивна дія була максимальною, бажано користуватися кремом для обличчя та кремом для тіла з однієї серії або підібрати універсальний варіант. Крему, які виконують виключно захисну функцію, варто наносити тільки після того, як увібрався зволожуючий засіб, не раніше. Підступний ультрафіолет!
Спрей Що стосується цього засобу, то воно має набагато менший ступінь захисту, ніж крем. Вся справа в тому, що його складно завдати рівномірно, навіть при розтиранні немає гарантії того, що засіб буде нанесено рівномірно. Найкраще наносити після купання, так як більшість спреїв не водостійкі. Не забувайте освіжати нанесення кожні 2-3 години для більшої ефективності.
Цей засіб буде дуже ефективним після засмаги або сонячних ванн. Відмінні зволожувачі, а деякі олії (наприклад кокосове) є чудовим засобом для зняття опіків. Завдяки своїм природним характеристикам олії дуже добре допомагають реанімувати шкіру. Підступний ультрафіолет!
Якщо ви не плануєте до 50-ти років перетворитися на родзинки, перш ніж виходити на вулицю влітку або відправитися на відпочинок у спекотні, сонячні країни, подбайте про те, щоб ваша шкіра була достатньо захищена. В умовах розвитку сучасної косметології та фармацевтики кожен зможе підібрати собі ідеальний сонцезахисний засіб за всіма параметрами: і за ціною, і за консистенцією, і за списком завдань.