Секретів краси, які миттєво зроблять вас молодшими

Вік — це лише цифри. І ми вам це доведемо. Візажист та дерматолог розповіли нам головні хитрощі, які усувають ознаки старіння. Ми знаємо найочевидніші з них — змивати косметику перед сном, користуватися сонцезахисними засобами, надати бровам ширшої та природнішої форми. А які б’юті-секрети допоможуть залишатися молодими?

1. ВИБИРАЙТЕ СВІТЛУ ПОМАДУ

«Темні відтінки можуть погано виглядати на зрілій шкірі, тому що губи з віком стоншуються,  — пояснює візажист Матін Малавізаде, яка працює з такими знаменитостями, як Анджеліна Джолі. – Вибирайте рожеві, червоні або нюдові відтінки і тримайте подалі коричневі та апельсинові – вони можуть візуально зробити зуби жовтими. Пам’ятайте, що нанесення помади без основного макіяжу робить вас старшим».

2. НЕ ЗАБУВАЙТЕ ВІДВІДУВАТИ ОФТАЛЬМОЛОГА

«Коли ми погано бачимо, ми постійно жмуримось, що викликає появу глибоких зморшок та „гусячих лапок“. У 90% випадків, коли жінки близько 30 приходять до мене на процедуру ботокс, я відправляю їх до офтальмолога, тому що їм потрібний справжній рецепт від лікаря, а не укол краси», — каже Малавізаде.

3. ІНВЕСТУЙТЕ У ПРАВИЛЬНИЙ КОРЕКТОР

«Поганий коректор може скочуватися і забиватися в зморшки, наголошуючи на вікі. Крім того, важливо підібрати його за кольором. Спробуйте сухіший, компактніший консилер, який скине вам роки, — каже Малавізаді. — У ньому не так багато олії, як у звичайному консилері, тому вона стійкіша і протримається цілий день. До того ж, він краще приховує пігментні плями».

4. КУПУЙТЕ ВЕЛИКІ СОНЦЕЗАХИСНІ ОКУЛЯРИ

«Сьогодні ми знаємо, наскільки шкідливим може бути сонце, тому крім нанесення сонцезахисного крему, захистіть себе аксесуарами. Змініть “авіатори” з тонкою оправою на великі окуляри, і ви не тільки запобігти зморшкам на тонкій шкірі навколо очей, але й завжди чудово виглядатимете на фотографіях навіть без макіяжу, – каже професор дерматології Медичної школи Бостонського університету Ранелла Хірш. — І не забувайте капелюха: купівля п’ятидоларової федори зараз заощадить тисячі доларів на косметичні процедури. Легкий шарф також запобігатиме появі передчасних пігментних плям в області декольте».

5. ПІДВОДЬТЕ ОЧІ ЛИШЕ М’ЯКИМ ОЛІВЦЕМ ЧИ ТІНЯМИ

«Якщо ви використовували рідке підведення для очей протягом багатьох років або взагалі ніколи не підкреслювали очі, саме час спробувати олівець для повік. Тільки не забудьте його розтушувати. Це допоможе збільшити очі більше ніж рідкий лайнер. Щоб візуально підняти куточки століття, кінчик стрілки, проведеної олівцем, має дивитися нагору».

6. НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО НОГИ

«Не має значення, наскільки сексуальні чи дорогі ваші туфлі — сухі п’яти, що потріскалися, можуть все зіпсувати. Перед сном нанесіть тонкий шар саліцилової кислоти і крапельку вазеліну на ділянки з огрубілою або сухою шкірою, а потім надягніть шкарпетки. Це комбо запобігатиме появі мозолів і допоможе зберегти шкіру ступнів ніжної та молодої».

7. ВИКОРИСТОВУЙТЕ СОНЦЕЗАХИСНІ КРЕМИ З АНТИОКСИДАНТАМИ

«Ви вже знаєте, що SPF 30 необхідно носити щодня, незважаючи на прогноз погоди. Але формула, що містить антиоксиданти, ще й зменшує окисний процес, який призводить до старіння шкіри, до того ж такий крем не потребує частого повторного застосування. Використовуйте засіб окремо або як основу під макіяж. Наприклад, спрей він легко наноситься, не створюючи влітку на шкірі відчуття зайвої плівки».

8. ДОПОМОЖІТЬ СВОЄМУ КОСМЕТОЛОГУ

«Перед тим як лягти спати, нанесіть патчі для обличчя на ті ділянки, на яких ви робите ін’єкції ботоксом або поки що плануєте робити. Патчі перешкоджають скороченню лицьових м’язів та утворенню глибоких зморшок і справді працюють», — продовжує Хірш.

9. ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЗАСОБИ З РЕТИНОЛОМ ТА ВІТАМІНАМИ

«Більшість дерматологів скажуть вам, що ключовий інгредієнт для гладкої та пружної шкіри – ретинол. Це засіб номер один для створення колагену та боротьби зі зморшками. Він також допомагає позбутися акне та швидко відновлює шкіру навіть після шрамів. Шукайте косметику, у складі якої є вітамін А чи С. Спробуйте легкий крем для щоденного зволоження».