Засмага без проблем! Що потрібно знати про сонцезахисну косметику?

У кожному засобі для безпечної засмаги є різні компоненти. Крім інших компонентів, будь-який крем для засмаги обов’язково повинен мати маркування SPF, UVA та UVB!

Модний педикюр для літа 2019 Що таке SPF, UVA та UVB? SPF або Sun Protection Factor (“сонцезахисний фактор”) – така відмітка часто зустрічається на сонцезахисній косметиці і буквально означає, скільки шкіра може перебувати на сонці без захисного крему. Щоб вибрати потрібний індекс SPF, потрібно в першу чергу визначитися зі своїм типом шкіри, і скільки часу ви плануєте провести на сонці. Наприклад, якщо вашій шкірі достатньо 10 хвилин, щоб на відкритому сонці засмажитись до хрусткої скоринки, то завдавши крему з SPF30, є ризик обгоріти лише через 5 годин. Іншими словами, SPF – це ваш захист від згубної дії прямих сонячних променів. Засмага без проблем!
Кошти з SPF поділяють на чотири групи, залежно від рівня захисту. Це: Низький (2-5) Середній (6-11) Високий (12-19) Дуже високий (20-100). Важливо: жоден засіб не дає 100% захисту, тому краще утриматися від прийняття сонячних ванн у найспекотніший годинник (з 11 до 17). Засмага без проблем!
UVA та UVB – це компоненти, які допомагають захистити шкіру від впливу ультрафіолетових променів.
Як правильно підібрати засіб для безпечної засмаги? Для того, щоб не загубитися серед величезної кількості засобів для безпечної засмаги, перш ніж купувати “аби що”, визначте тип шкіри. Точніше фототип. Для цього уважно розгляньте своє обличчя без макіяжу з огляду на колір очей, волосся, брів. Є такі типи шкіри: Кельтський – шкіра дуже ніжна, світла; сонце має на неї надзвичайно негативний вплив. Рекомендується використовувати крем дуже високого ступеня захисту (від 50 і вище) і довго під прямим сонячним промінням не перебувати Загар без проблем!
Нордичний – дівчата з цим типом шкіри можуть отримати опіки через 30 хвилин на сонці, але через пару днів вони набудуть золотистого відтінку засмаги. Рекомендується користуватися сонцезахисними засобами з SPF від 30 до 50 Загар без проблем!
Європейський – дівчата з цим типом шкіри чудово засмагають, проте шкіру потрібно готувати до засмаги поступово. Рекомендується використовувати сонцезахисні засоби з SPF від 20 до 30 Загар без проблем!
Південноєвропейський – від природи смагляві та засмага майже завжди набуває шоколадного відтінку. Рекомендується використовувати сонцезахисні засоби з SPF від 12 до 12. Загар без проблем!
Також при виборі потрібного засобу орієнтуйтеся і на тип своєї шкіри (комбінована, чутлива, суха), її вік (юна – до 20, молода – від 20 до 25, зріла – після 45) та індивідуальні потреби (наприклад, недолік вітамінів, потреба у зволожуючому) або заспокійливому ефекті). Ваш сонцезахисний засіб, у такому разі, повинен містити всі необхідні компоненти.
У чому різниця між кремами з SPF40, SPF50 та SPF70? Отже, ми вже вибрали свій засіб, але не можемо визначитися з кількістю SPF. Тут головне запам’ятати, що вся різниця між цифрами біля SPF – це кількість сонцезахисних компонентів. Чим довше ви хочете побути на сонці, тим більший рівень SPF варто вибирати. Засмага без проблем!
Як правильно наносити сонцезахисні засоби? Для того, щоб засіб подіяло повною мірою, його потрібно ще вміти і правильно наносити. Якщо йдеться про сонцезахисний крем, його бажано нанести товстим шаром на всю поверхню шкіри. Якщо розраховувати на одну дорослу людину, це приблизно 5-6 столових ложок. У такому випадку, шкіра буде надійно захищена і крем впорається з поставленими завданнями на “відмінно”. Засмага без проблем!
Якщо йдеться про спреї та олії, то подбайте про те, щоб вони були накладені рівномірним шаром. Для цього їх потрібно обережно розтерти по всій поверхні шкіри. Слідкуйте, щоб нанесення спрею або олії було у вірному часовому періоді (якщо зазначено, що нанесення потрібно повторити через 2 години, так і зробіть, інакше засіб більше не виконуватиме захисну функцію). Засмага без проблем!
Особливу увагу варто приділити рукам, шиї, скроням. На спину, живіт та ноги нанесіть більшу частину крему, на руки та інші частини тіла – меншу. Після купання нанесення крему потрібно повторити. Після відвідин пляжу обов’язково ретельно змийте його.