Якщо дружина старша за чоловіка: плюси та мінуси

Все частіше у суспільстві створюються сім’ї, у яких вік люблячих людей значно відрізняється. І якщо до дорослого чоловіка, який одружився з молоденькою дівчинкою, оточуючі ставляться поблажливо, то протилежна ситуація часто викликає чутки. Чи не буде проблем у пари, в якій чоловік молодший за дружину? Багато залежить від різниці у віці, але, у будь-якому випадку, такі стосунки мають і плюси, і мінуси.

Серед плюсів нерівного шлюбу можна відзначити головне: молодий чоловік діє на жінку як еліксир молодості. Вона одразу розквітає, прагне підтримувати хорошу форму і завжди перебуває у піднесеному настрої. Вона має чудовий стимул для цього, адже молодому чоловікові потрібно відповідати.
У сексі такої пари зазвичай панує повна ідилія. Чоловік сповнений сил і бажань, а дружина досягла піку своєї сексуальності і може здивувати партнера оригінальними вишукуваннями. Важливо, щоб ритм сексуального життя влаштовував обох партнерів. Молодий чоловік приносить у сім’ю енергію, легкість, романтику, чого так не вистачає дорослій та досвідченій жінці.

Доросла жінка має масу переваг у порівнянні з молодими дівчатами. Вона бачить слабкі і сильні сторони партнера і може прощати недоліки, виступати радником і другом. Поряд з нею молодий чоловік почувається потрібним і сильним, вона не глузує з нього і не починає скандалів через дрібниці. Фінансові вимоги зазвичай мінімальні, оскільки доросла жінка вже самоствердилася і може допомогти дружині побудувати кар’єру.

Є у шлюбу з молодим чоловіком та мінуси. Не кожна жінка згодна бути для чоловіка опорою та надійним плечем, постійно дбати про нього. Іноді жінка стає скоріше мамою для чоловіка, ніж дружиною. У цьому варіанті подій таїться головна небезпека нерівного шлюбу: молодий чоловік може уникнути «матері» до молодої коханки. Щоб уникнути такого сценарію, важливо одразу показати молодому чоловікові, що саме він – глава сім’ї та має вирішувати сімейні проблеми, дбати про свою «половинку».

Дуже важливий мінус нерівного шлюбу полягає в тому, що дружина не стає молодшою. Якщо різниця у віці невелика, а чоловік має досить спокійний темперамент, то цієї проблеми можна уникнути. Але за різниці у віці понад 10 років після 10-15 років гармонійного подружнього життя можуть настати деякі проблеми. Чоловік ще молодий і гарячий, а дружина з роками не стає бажанішою та здоровішою.

Недоліками нерівного шлюбу вважатимуться упереджене ставлення оточуючих нього. Часто батьки нареченого не в захваті від «літньої» дружини, а друзі можуть посміюватися з нього. Подолати всі неприємності може лише справжнє кохання.