Як знизити пульс

Сильне відхилення частоти пульсу від норми створює небезпеку людського організму. При підвищеному биття серця можна скуштувати домашні засоби. Але настійно рекомендується пройти комплексне обстеження призначення лікування.

Для здорової людини середнього віку нормальна частота пульсу становить 70-80 ударів за хвилину. Причому він має бути ритмічним. Різні інтервали між пульсовими ударами – це ознака аритмії.
Попередньо слід виміряти артеріальний тиск, так як дуже часто при підвищенні частота пульсу також збільшується. При гіпертонічній хворобі доцільно негайно прийняти призначений лікарем препарат. Це дозволить у короткий термін знизити пульс. Найбільш поширеними препаратами для зниження артеріального тиску є “Корвалол”, “Валідол”, “Валокордин”, настоянка валеріани, собачої кропиви.

Підвищений пульс або тахікардія при заняттях спортом або високих фізичних навантаженнях часто супроводжується відчуттям вистрибування серця з грудей. У цьому випадку необхідно прийняти релаксаційну позу, виключити тяжкі навантаження, дозволивши організму трохи відпочити. Бажано випити зелений чай, який нормалізує роботу серцево-судинної системи. У жодному разі в період загострення не пийте міцний чорний чай та каву.

Якщо тахікардія з’явилася через високу температуру, то прийміть жарознижувальний препарат або обітріть тіло мокрим рушником. Необхідно забезпечити рясне питво, яке дозволить збити температуру та одночасно нормалізувати пульс.

Для лікування вторинної тахікардії використовують різні відвари трав. Наприклад, можна взяти 2 столові ложки суміші м’яти, валеріани та меліси і залити 2 склянками окропу, довести відвар до кипіння та остудити. Приймайте протягом дня невеликими ковтками.

Якщо пульс тривалий час зберігається вище за відмітку 120 ударів на хвилину, необхідно обов’язково звернутися до фахівця-кардіолога. Відсутність лікування призводить не тільки до порушень ритму, але й до зношування серця.